DODELJENA SREDSTVA ZA REALIZACIJU PROJEKATA U 2012. GODINI

Svečana dodela grantova

Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja Dr Goran Petković, stalni predstavnik UN u Srbiji Vilijam Infante, Ambasador Kraljevine Španije Arturo Laklaustra Beltran i direktorka Turističke organizacije Srbije Gordana Plamenac, dodeljena su bespovratna sredstva – grantovi za realizaciju odobrenih projekata. Španska Vlada je u okviru ovog programa dodelila pola miliona dolara za realizaciju 44 prihvaćena projekta  u tematskim celinama: Razvoj turističkih destinacija kroz unapređivanje kvaliteta usluga i objekata, Jačanje konkurentnosti i razvijanje partnerstava u ponudi ruralnog turizma, Diversifikacija ruralne ekonomije kroz turizam i Obrazovni turizam zasnovan na koncepciji aktivnog učenja. Odobreni projekti biće implementirani u regionima centralne Srbije, donjeg Podunavlja, južnog Banata i istočne Srbije.

Grantovi, odnosno bespovratna sredstva koja je obezbedio Fond za dostizanje milenijumskih ciljeva razvoja Vlade Kraljevine Španije, predstavljaju instrument u realizaciji planova na lokalnom nivou, istakao je ovom prilikom  državni sekretar za turizam Goran Petković. “Kroz ta bespovratna sredstva, lokalne turističke organizacije, udruženja i sami domaćini će poboljšati svoju ponudu i bolje je predstaviti posetiocima koje očekuju u svojim domaćinstvima”.Prema rečima Vilijama Infantea, stalnog predstavnika UN za Srbiju, cilj ove inicijative je da se poboljša turistička ponuda i iskoristi za dobrobit održivog razvoja. “Grantovi bi trebalo da doprinesu pozitivnom trendu i rastu turizma, otvaranju novih radnih mesta i ukupnom razvoju ekonomije Srbije”- rekao je Infante.

Predrag Petrić, predstavnik Asocijacije za razvoj Kladova

Španski fond za dostizanje milenijumskih ciljeva  obezbedio je ukupno 4 miliona dolara za implementaciju ovog programa, a prema rečima ambasadora Španije u Srbiji Artura Laklaustra Beltrana, ima za cilj ekonomski prosperitet, ali je i prilika za dobru razmenu iskustva. Među projektima kojima su odobrena sredstva za realizaciju je i projekat “Eko puls Nacionalnog parka Đerdap”  Asocijacije za razvoj Kladova .

Komentari su zatvoreni.

Poziv na saradnju
Eco Media Center - ekološki veb portal Vas poziva da pošaljite Vašu eko fotografiju, tekst i/ili video zapis na: www.ecomediacenter.com